За мен

Здравейте, казвам се Мартина

Бях на 20г., когато се подложих на ринопластика за първи път. Направих изключително неинформиран избор на хирург. Предпочетох интервенцията да е в родния ми град – София, за да е по-удобно, по-лесно, по-евтино и още редица фактори, които тогава смятах за предимства.

Да, ама не. Няколко месеца по-късно осъзнах колко съм грешала. С времето и постепенното спадане на отоците резултатът ставаше все по-плачевен. Прекарах близо 1 година в страшно дълбока депресия, четейки форуми по цели нощи, разбирайки колко сложна всъщност е ринопластиката и как не всеки пластичен хирург е добър в нея.

След дълго проучване и срещи с хора, минали по моя път, стигнах до Истанбул – столицата на Ринопластиката! Влизайки в кабинета на д-р Илхан, още преди да съм казала какво не харесвам и какво искам да се промени, той ми го изстреля 😀 и си казах „ето това е моят доктор!“ Отварям една скоба тук – аз много вярвам в химията лекар-пациент, а и съм свидетел как се случва по време на консултациите в България. Понякога дори след кратък разговор хората се убеждават, че са на правилното място.

Още веднага запазих дата за ревизия след няколко месеца. Операцията макар и сложна, премина успешно и резултатът е налице вече 5 години! J Тук вмятам още една скоба, този път относно ревизионната ринопластика – крайният резултат не зависи единствено от лекаря. Хирурзите оперират вече травмирани тъкани и понякога възстановяването е непредвидимо, защото способността на кожата да се адаптира към новия скелет на носа е различна от тази на пациент за първа операция. Подлагайки се на ревизионна ринопластика, пациентите трябва да са наясно, че процесът не приключва на операционната маса, а започва там!

Ако трябва да съм максимално честна, ревизията е скъпа операция. И от финансова гледна точка, и от емоционална. Ето защо моят съвет е да избирате внимателно своя хирург и когато го направите, да му се доверите напълно!

Дотук добре. Историята ми завърши с щастлив край, но някак си не беше достатъчно просто да се прибера в България и да се върна към нормалното си ежедневие. Знаех, че има много хора, като мен, с неуспешни операции, мечтаейки отново да се погледнат в огледалото и да харесат отражението си! Както и такива с комплекс от дълги години, желаещи промяна, която да ги накара да се чувстват удобно в кожата си.

Реших, че това е моята мисия и аз съм длъжна да запозная хората с този невероятен специалист!

Освен с хилядите постижения и нововъведения на д-р Илхан в сферата му – основополагането на ултразвуковата ринопластика, изработката на патентованите му пиезо инструменти, с които хирурзи по цял свят оперират, създаването на Фибоначи проекта и устройството за измерване на правилни пропорции, стипендиантската програма за специалисти по оториноларингология и пластична хирургия, с която обучава и предава на свои колеги от цял свят опита и знанията си, стотиците конференции и конгреси, които организира или на които е поканен да бъде гост-лектор, създаването на концепцията „Прецизна Ринопластика” и още, и още… ние се гордеем с това, че първи създадохме дружбата между България и Турция в нашата сфера, а именно:

🥇 Д-р Илхан е първият турски специалист по ринопластика, посетил България с цел безплатни консултации още през 2015г.
🥇 Нашият екип създаде работната позиция „български асистент на турски хирург“, като по този начин улеснихме безкрайно много комуникацията, организацията и връзката турски лекар-български пациент.
🥇 Ние разпространихме тези идеи сред негови колеги и ученици, които последваха примера му и благодарение на това в момента българските пациенти разполагат с толкова богат избор от добри специалисти, на които да доверят красотата и здравето си!

Изключително щастливи сме от всичко постигнато до момента и бъдете сигурни, че идеите ни няма да спрат дотук! Обещаваме да сме все така отдадени на това, което правим и да не спираме да се грижим за вас!

С много обич към всички наши настоящи и бъдещи пациенти!“
Мартина ❤

Услуги

Информативни консултации – подробно обяснение на цялата процедура и интервенция, споделяне на личен опит.
Обсъждане очакванията и резултатите, които са възможни след процедурата.
Превод по време на консултациите в България.
Организация – записване на часове за консултации, дати за операции, помощ с настаняване в Истанбул, връзка с български преводачи/придружители, отговор на въпроси, свързани с престоя.
Постоянно посредничество между лекарите и пациентите.
Предоперативна информация.
Постоперативно следене.
Насрочване на часове за контролни прегледи, включително дерматологични.
При необходимост – консултация за ревизия (вторична ринопластика).

Viber/WhatsApp: +359877909255

Доктори

Ринопластика

Д-р Емре Илхан
Д-р Емре Илхан

Д-р Емре Илхан

Ринопластика

Д-р Алев Джамджъоглу
Д-р Алев Джамджъоглу

Д-р Алев Джамджъоглу

Ринопластика