Услуги
  • Ултразвукова ринопластика – фино и прецизно моделиране на костните структури с помощта на микровибрации, които генерират ефективни разрези. По този начин се извършва естетична и/или функционална корекция на носа с перфектен контрол чрез т.нар. метод на отворена ринопластика. Прави се разрез на моста между ноздрите и в тях самите, като по този начин видимостта е по-голяма и се постигат по-прецизни резултати. Разрезът не предизвиква дълготраен белег, кожата се възстановява напълно до няколко месеца.

  • Ревизионна ринопластика (ревизия) – налага се в случай на неуспешна първа или поредна операция, тоест резултатът е незадоволителен, анатомията на носа е нарушена. Извършва се реконструкция, при която хирургът оперира вече травмирани тъкани и понякога възстановяването може да бъде непредвидимо. От критична важност е изборът на опитен специалист, притежаващ умението да предвиди съответните рискове, както и да отдели достатъчно време и търпение по време на операцията, за да ги минимизира. Разбира се, крайният резултат не зависи единствено от лекаря. Много голяма част зависи и от възстановителните процеси на организма, способността на кожата да се адаптира към новия скелет на носа. Подлагайки се на ревизия, пациентите трябва да са наясно, че е дълъг и сложен процес, който не приключва на операционната маса, а започва там. Контролните прегледи са задължителни в продължение на 2 години.

  • Септопластика – налага се при изкривена носна преграда, която може да бъде причина за редица здравословни проблеми, като нарушено дишане, чести възпаления на носната кухина и околоносните кухини (синуси), възпаление на средното ухо, увеличаване на честотата на астматични пристъпи, сънна апнея. Противопоказание за извършване на интервенцията са острите възпалителни процеси. Операцията представлява подравняване/реконструкция на хрущялната и костната част в зависимост от деформацията на септума. Реконструираната носна преграда се фиксира в срединно положение със силиконови тръбички и шевове.

  • Септоринопластика – съчетаване на функционална и естетична корекция.

  • Лицев контур с помощта на мастна инжекция – изтегляне на мастни клетки от вътрешността на бедрото чрез специални канюли за липосукция, прехвърляне в спринцовка и инжектиране в желаните зони по лицето – чело и/или брадичка. Резултат – постигане на хармонични лицеви пропорции.

  • Отопластика – хирургична корекция на ухото за прибиране на твърде отдалечените от главата уши, както и за коригиране на някои ушни дефекти.

  • Ментопластика – естетична хирургия на брадичката за подобряване на формата/уголемяване чрез имплант.