Д-р Алев Джамджъоглу
Ринопластика

Д-р Алев Джамджъоглу

Д-р Алев Джамджъоглу е роден в Кърджали, България през 1975г. На 6-годишна възраст се премества със семейството си в Истанбул, където живее и до днес.
Завършва средното си образование в гимназия Lycee Français Saint Michel в Истанбул, а висшето си образование в University of Kocaeli Turkey, специалност – Оториноларингология (уши, нос, гърло), хирургия на главата и шията.
Изследователските му интереси включват естетична и функционална хирургия на носа. Продължава обучението и специализацията си в Швейцария и Франция. Владее турски, английски, френски, както и български език на базисно ниво.
С над 16-годишен опит в областта на оториноларингологията, ринопластиката и отопластиката д-р Джамджъоглу работи в собствената си клиника в Истанбул.
Оперира в болница Мемориал, която получи престижната награда „Най-добро здравно заведение.” За повече информация, посетете линк: https://bit.ly/3bqLYAy

 

„Как ще изглеждам след ринопластика?”

Отговорът на този въпрос е „ще разберем след операцията”.

В дългогодишната ми практика като ринохирург това е един от най-често задаваните въпроси от пациентите. За съжаление, въпреки огромния прогрес на технологиите, до момента не съществува средство, което да покаже точния постоперативен резултат. Следователно Фотошоп или който и да е друг инструмент не трябва да бъде решаващ дали да се подложите на операция или не.

Изображението по-долу е добър пример за това, което се опитвам да обясня.

Това е фотошоп, направен от мен за моя скъпа пациентка, един ден преди операцията. Спомням си как тя твърдеше, че ще бъде "толкова щастлива", ако постигнем такъв резултат.
Резултат

Е, по-долу е реалният резултат в две съпоставими снимки след/преди, направени и изпратени от нея:

Може ли някой да каже, че преди операцията съм успял да ѝ покажа как точно ще изглежда след нея?

Както ясно се вижда, въпреки, че съм отгатнал общата форма и размера на носа, изгледът на пациентката съвсем не е същия като реалния. Основната причина за това са ноздрите, които изглеждат непропорционални с останалите структури. Когато правя реконструкция по време на операцията, ноздрите се адаптират към върха на носа, при фотошопа те остават същите. Освен това компютърната графика няма нищо общо с възстановяването на живите тъкани.

Вашият лекар не е фотошоп специалист или скулптор, който може да Ви обрисува, така както няма художник, който да Ви направи ринопластика! Рисуването на картини, правенето на скулптури и пластичната хирургия са много различни професионални области!

Ето още един пример. Тази моя красива пациентка дойде на контролен преглед няколко месеца след ринопластика и ми каза: „докторе, постигнахте абсолютно същия резултат като този от фотошопа, толкова съм щастлива!”

Следващата снимка е въпросният фотошоп:

Снимката е резултат от обработка с Фотошоп

И сега реалният преди/след резултат:

Реална снимка на пациента преди
Реална снимка на пациента след

Тези две снимки абсолютно еднакви ли са?

Резултат от обработка с Фотошоп
Реален резултат

Ако не беше харесала фотошопа, пациентката можеше дори да се откаже от операция.

Ако трябва да обобщя всичко казано до момента относно въпроса „как ще изглеждам след ринопластика?”:

 1. Невъзможно е да се предвиди и покаже предварително точния постоперативен резултат.
 2. ФОТОШОПЪТ ИЛИ КОЙТО И ДА Е ДРУГ ИНСТРУМЕНТ НЕ Е ДОСТОВЕРЕН ИЗТОЧНИК НА ИНФОРМАЦИЯ И НЕ Е ОСНОВАНИЕ ЗА ВЗЕМАНЕ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОПЕРАЦИЯ.

Както всички знаем, всеки нос има своите индивидуални особености и структурата при всеки ще бъде различна.

Ако се опитвате да намерите начин, по който да се решите на ринопластика, според мен най-добрият такъв са реалните резултати на хирурга върху реални негови пациенти.

„Докторе, по какъв метод оперирате?“ е един от най-често задаваните въпроси към мен по време на консултациите ми в България. Колкото изобилието от инструменти и методи на ринопластика стават все повече и все по-популярни в социалните мрежи, толкова по-лесно е да се объркате, докато се опитвате да направите правилния избор.

Нека бъдем обективни – всеки хирург възхвалява това, което работи най-добре в неговите ръце! Истината е, че добрият краен и дългосрочен резултат е свързан с естетичния усет на хирурга и неговия талант да моделира „индивидуален нос“ за всеки пациент, т.е. съвпадащ с пропорциите на лицето му. А бързият и лек възстановителен процес с минимални синини и отоци е резултат от много прецизна работа и подходяща продължителност на операцията. Най-усъвършенстваните инструменти могат да доведат до най-лошите резултати, ако попаднат в неправилните ръце, така както най-опростените могат да завършат с отлични постижения, използвайки се деликатно.

Извод: Търсете прецизен хирург с добър естетичен поглед и висок процент на успеваемост!

Поздрави от Истанбул, любими мои българи! ❤

ЗАПАЗВАНЕ НА ОПЕРАЦИОННА ДАТА И ПРЕСТОЙ В ИСТАНБУЛ
Важно да знаете каква е последователността при процеса по извършване на процедурите:

 • Първата стъпка е запазване на час за консултация. Д-р Алев посещава различни градове в България (най-често София) на всеки 2 месеца с цел провеждане на срещи с настоящи и бъдещи български пациенти. Във Фейсбук страницата ни можете да следите за предстоящи събития и да се обадите на тел. 0877909255 за консултация и уточняване на мероприятие за личен преглед. 


 • При желание за предварително запазване на консултация и преглед в клиниката му в Истанбул, позвънете отново на тел. 0877909255. Там преглежда всеки понеделник и събота. Ще назначим час според свободните места в графика му. 


 • Ако живеете в чужбина или по някаква причина сте възпрепядствани да се срещнете предварително с доктора, консултация чрез снимки също е възможна. Моля изпратете такива в профил и анфас във Вайбър на тел. 0877909255, напишете желанията и очакванията си за резултата. Ще ги препратим на д-р Алев и ще дадем обартна връзка от него. Разбира се, ние винаги препоръчваме и предпочитаме личните срещи, тъй като те дават възможност да се усети „химията” лекар-пациент, самата преценка на доктора да е много по-точна, както и да се обсъдят подробности, които онлайн консултацията не позволява.


 • След като сте направили жива или онлайн консултация с доктора, втората стъпка е запазване на операционна дата чрез превод на депозит по банков път, който ще бъде приспаднат от крайната сума на място в Истанбул. Имайте предвид, че обикновено записванията на дати вървят с няколко месеца напред. Тоест колкото по-рано се свържете с нас, толкова по-удобна за Вас дата ще можем да назначим.


 • След потвърждение за получен депозит от страна на турския екип на доктора, българският асистент Мартина ще Ви изпрати подробни предоперативни инструкции, които да следвате. Ще помогне с цялата организация, включително настаняване и осигуряване на български преводач/придружител при нужда. Тя ще остане на разположение за Вашите въпроси до момента на заминаване, по време на престоя Ви в Истанбул и след операцията през целия възстановителен процес.


 • Пристигане в Истанбул.

 • Престоят там е 8-10 дни. Отива се  1 ден преди операцията за подробна консултация с доктора, на която се обсъжда желания резултат, докато той коригира снимките Ви чрез фотошоп. За да може Вие да придобиете приблизителна представа как би изглеждал резултатът, съответно той да си направи оперативен план според Вашите желания.


 • В деня на операцията се постъпва в болницата 2-3 часа предварително за анестезиологичен преглед и кръвни изследвания. В болницата оставате една нощ под медицинско наблюдение. Изписват Ви на следващия ден и се прибирате в мястото, където сте отседнали. Болка след операцията няма, но има силен дискомфорт през първите няколко дни. Мартина изпраща файл с подробни следоперативни инструкции, които да следвате, включващ прием на съответните медикаменти. 7 дни след операцията ще бъдете повикани в кабинета на доктора или в болницата за контролен преглед, на който ще Ви бъдат премахнати силиконовите тръбички от ноздрите и лонгетата, ще бъде направена промивка. Ако пътувате с кола или автобус, можете да се приберете в България веднага след прегледа. Ако пътувате със самолет, е хубаво да изчакате още 2-3 дни, за да летите.


 • Два месеца след операция Мартина ще се свърже с Вас за запазване на час за дерматологичен преглед, тъй като състоянието на кожата след операция е от голяма важност за крайния резултат. В зависимост от местожителството Ви, ще бъдете насочени към съответния ни партньор дерматолог.


Мартина ще се свърже с Вас и за запазване на час за контролен преглед от д-р Алев при следващото му идване в България.

Преди и след