Д-р Емре Илхан
Ринопластика

Д-р Емре Илхан

Д-р Емре Илхан е роден в Истанбул през 1976г. Завършва средното си образование в гимназия „Sırrı Yırcalı“ през 1994г., а висшето си образование – Ege University Faculty of Medicine през 2000г. в Измир. През 2001-2005г. изучава Оториноларингология (уши, нос, гърло) във Vakıf Gureba Training and Research Hospital в Истанбул , както и Хирургия на главата и шията. През 2005-2006г. завършва военната си служба в Chief Erzurum Mareşal Çakmak Military Hospital Clinical. Изследователските му интереси включват естетична и функционална хирургия на носа. Той е признат член на Турското дружество по оториноларингология, хирургия на глава и шия, Европейското дружество по алергология и клинична имунология, Европейска асоциация по лицева пластична хирургия, Турска асоциация по лицева пластична хирургия, Турско дружество за изследване на съня, Средиземноморско дружество по отология и невроотология и Турска медицинска асоциация. Притежава сертификати от Европейската и Международната академия по лицева пластична и реконструктивна хирургия:

 

Още история

От 2006г. работи в собствената си клиника в Истанбул. Има над 18 години опит в областта на оториноларингологията, ринопластиката и отопластиката зад гърба си и повече от 7000 оперирани пациенти. Опитът му е изключително богат не само заради големия брой оперирани, но и поради факта, че има пациенти от почти всички държави в света. Работил е с абсолютно всякакъв тип кожа, носна структура и лицеви пропорции, всякакви етноси и раси. Което е възпитало усета и умението му да създава индивидуален нос на всяко лице.

Всяка година бива канен за гост-лектор и демонстратор на операции на живо в десетки национални и международни конференции и конгреси, свързани с напреднали техники в ринопластиката. Негови научни трудове се публикуват непрекъснато. Канен е редица пъти да участва в телевизионни предавания, има статии за него в много турски списания и вестници. Определян е като иноватор в областта. Повече информация ще намерите в раздела „Лични проекти.”

Репортаж за него в „На кафе”, воден от Деси Павлова, която посети клиниката му в Истанбул през 2019г.

Оперативни методи

Д-р Емре Илхан използва иновативни и висококачествени оперативни методи:

 • Ултразвукова ринопластика

Д-р Илхан е първият турски хирург и един от първите в света, който приспособява ултразвуковата технология към ринопластиката. Ултразвуковата ринопластика представлява иновативен метод, позволяващ фино моделиране на костните структури без засягане на прилежащата лигавица и меките тъкани, с помощта на специални режещи инструменти, които функционират на базата на вибрации. Чрез него се постигат по-прецизни резултати при извършването на септо и ринопластика, тоест функционална и естетична корекция на носа. Други предимства са предотвратяване образуването на синини и тежки отоци около очите, по-бързо и леко възстановяване на пациентите след операция. Разработил е свои собствени инструменти, които са патентовани.  На днешна дата хирурзи по цял свят оперират с тях:

 • Прецизна ринопластика

Прецизната ринопластика е нова концепция, създадена от д-р Илхан, която комбинира цилиндрични силови задвижвания с пиезо ултразвуковите инструменти с цел моделиране назалните странични стени, дорзалната кост и върха, така че да позволява милиметрични корекции във всеки един етап от операцията. Методът е атравматичен, неувреждащ меките тъкани.

ЧАСТ ОТ ЛИЧНИТЕ МУ ПРОЕКТИ

Патентовани инструменти

 Специални деликатни дисектори, които могат да се използват по 3 различни начина в едно устройство и притежават 3 различни дизайна. Предназначени са за широко подпериозно разрязване с цел директна визуализация и скулптуриране на носната структура с помощта на ултразвукова технология.

Фибоначи

Представлява математическа спирала, отговаряща на „златното сечение” – символ за красота, хармония и съвършенство в изкуството, науката и природата. Д-р Илхан с помощта на медицински илюстратор, с когото работи по научни статии, трансформира тази спирала във физическа форма, която да ползва за измервания в операционната зала. Служи за измерване пропорциите на носа в края на операцията

Стипендианстка програма за специалисти по Оториноларингология и пластична хирургия

Включва 30-часова демонстрация (в рамките на 1 седмица) на първична и ревизионна ринопластика, лицев контур, поставяне на имплант в брадичката, ултразвукова остеотомия (прерязване на кост), присаждане на хрущял от ребро, пред и следоперативни консултации и прегледи.  Чрез нея предава знанията и опита си на стотици свои колеги от цял свят. Сертификатът, който получават в края на обучението:

Научната програма All in One Rhinoplasty

 Друг начин да предава своите знания и опит са световните конференции и конгреси, на които непрекъснато бива канен за гост-лектор и демонстратор на операции на живо. Освен гост-лектор той е и организатор на подобни събития. Предстедател е на научната програма, наречена All in One Rhinoplasty, чието 5-то издание се проведе на 18 и 19 януари 2020 г.: Негови гости бяха 350 колеги от 15 различни държави, което направи събитието едно от най-грандиозните в сферата, правени до момента. Д-р Илхан и още 13 лектори изнесоха презентации, включващи всички актуални гледни точки в съвременната ринопластика. Д-р Илхан извърши и операция на живо, като демонстрира своя нов метод Прецизна Ринопластика.

ЗАПАЗВАНЕ НА ОПЕРАЦИОННА ДАТА И ПРЕСТОЙ В ИСТАНБУЛ
Важно да знаете каква е последователността при процеса по извършване на процедурите:

 • Първата стъпка е запазване на час за консултация. Д-р Илхан посещава различни градове в България (най-често София) на всеки 2-3 месеца с цел провеждане на срещи с настоящи и бъдещи български пациенти. Във Фейсбук страницата ни можете да следите предстоящи събития и да се обадите на тел. 0877909255 за консултация и уточняване на мероприятие за личен преглед.


 • Ако искате да се срещнете директно с д-р Емре Илхан, може да позвъните на същия номер и да запишете час за консултация и преглед в клиниката му в Истанбул. Там преглежда всеки понеделник и събота. Ще назначим час според свободните места в графика му.


 • Ако живеете в чужбина или по някаква причина сте възпрепядствани да се срещнете предварително с доктора, консултация чрез снимки също е възможна. Моля изпратете такива в профил и анфас във Вайбър на тел. 0877909255, напишете желанията и очакванията си за резултата. Ще ги препратим на д-р Илхан и ще дадем обартна връзка от него. Разбира се, ние винаги препоръчваме и предпочитаме личните срещи, тъй като те дават възможност да се усети „химията” лекар-пациент, самата преценка на доктора да е много по-точна, както и да се обсъдят подробности, които онлайн консултацията не позволява.


 • След като сте направили жива или онлайн консултация с доктора, втората стъпка е запазване на операционна дата чрез превод на депозит по банков път, който ще бъде приспаднат от крайната сума на място в Истанбул. Имайте предвид, че обикновено записванията на дати вървят с няколко месеца напред. Тоест колкото по-рано се свържете с нас, толкова по-удобна за Вас дата ще можем да назначим.


 • След потвърждение за получен депозит от страна на турския екип на доктора, българският асистент Мартина ще Ви изпрати подробни предоперативни инструкции, които да следвате. Ще помогне с цялата организация, включително настаняване и осигуряване на български преводач/придружител при нужда. Тя ще остане на разположение за Вашите въпроси до момента на заминаване, по време на престоя Ви в Истанбул и след операцията през целия възстановителен процес.


 • Пристигане в Истанбул.

 • Престоят там е 12-14 дни. Отива се 2-3 дни преди операцията за подробни консултации с доктора и с неговата медицинска сестра. С доктора се обсъжда желания резултат, докато той коригира снимките Ви чрез фотошоп. За да може Вие да придобиете приблизителна представа как би изглеждал резултатът, съответно той да си направи оперативен план според Вашите желания. Медицинската сестра обяснява подробности относно самата операция и възстановителния период, дава подробни следоперативни инструкции.


 • В деня на операцията се постъпва в болницата 2-3 часа предварително за анестезиологичен преглед и кръвни изследвания. В болницата оставате една нощ под медицинско наблюдение. Изписват Ви на следващия ден и се прибирате в мястото, където сте отседнали. Болка след операцията няма, но има силен дискомфорт през първите няколко дни. През 2-3 дни ще бъдете повиквани на контролни прегледи, на които се следи възстановяването, правят се промивки, махат се конците, силиконовите тръбички от ноздрите и накрая лонгетата. На 10-ти ден след операцията можете да се приберете вкъщи, като ще получите инструкции от доктора за последващи грижи. Позволено е да се пътува както с кола/автобус, така и със самолет.


 • Два месеца след операция Мартина ще се свърже с Вас за запазване на час за дерматологичен преглед, тъй като състоянието на кожата след операция е от голяма важност за крайния резултат. В зависимост от местожителството Ви, ще бъдете насочени към съответния ни партньор дерматолог.


Мартина ще се свърже с Вас и за запазване на час за контролен преглед от д-р Илхан при следващото му идване в България.

Благодарим на нашата пациентка Амелия-Мира от „Игри на волята България”, че документира цялото преживяване с YouTube влог

Кликнете върху видеото, за да гледате!

Ревизионна ринопластика на певицата Лидия 👑

Много мога да Ви разкажа за това прекрасно малко създание Lidia Stamatova, което е само на 18г., а вече е преживяло толкова много… Но ще оставя на нея да сподели историята си, когато е готова. Ще кажа само, че това е един от най-сложните случаи на ревизионна ринопластика, които съм поемал на български пациент… а може би най-сложният! Благодаря на нея и страхотната ѝ майка за доверието, което ми гласуваха, да върна усмивката на това изумително красиво лице! Само мога да си представя колко тежко е за един млад изпълнител да премине през ада на безмилостните хорски и медийни хапливи езици. И да продължава да бъде на сцена през цялото това време. Момиче… ти си ГЕРОЙ! Наслаждавай се на новото си Дисни принцеско носле! 👑 Защото на принцесите това им отива! 😉

П.П1: Минали са само 2 седмици от операцията ѝ, носът още е подут, ще видим краен резулат до 1 година. Снимки ще намерите в Инстаграм 👉 https://bit.ly/3cEIaNw

П.П2: Към всички, които ще кажат „прекалено е малък“, „прекалено е вирнат“, „прилича на всички останали“ и т.н… спомнете си какво говорихте след първата ѝ операция. Поставете се за миг на нейно място, обуйте само за малко нейните обувки и моля Ви, бъдете по-толерантни!

Преди / след